perjantai 16. joulukuuta 2011

Days 27-29 - Tokyo



27.8-29.8

Lauantaina 27. päivä meidät oli kutsuttu Takeshin ja Hirokon luokse viettämään iltaa koska oli hanabi taikai. Se on joku vähän suurempikin juhla ja sumida joelta ammuttiin raketteja illalla. Nukuttiin taas varmaan puolille päiville asti ja löhöttiin hostellin sohvilla kunnes oli aika lähteä. Ei kuitenkaan oltu varauduttu siihen ihmispaljouteen mihin törmättiin lähempänä keskustaa. Kaikki kadut oli tupaten täynnä ihmisiä, joita oli kerääntynyt Asakusaan ympäri Tokyota. Kuvista se ei oikein selviä, mutta välillä oli ahtaampaa liikkua kuin metrossa ruuhka-aikaan.



Tultiinkin sitten pikkasen myöhässä Takeshin ja Hirokon kämpille ja siellä olikin jo vähän enemmän porukkaa paikalla. Pari ystäväpariskuntaa lapsineen ja Hirokon vanhemmat ja sisko jne. Ilta suju odotetusti syöden, juoden ja katsellen ilotulituksia.


Jossain vaiheessa siirryttiin talon katolle katselemaan raketteja, mistä ne näkyivätkin paremmin kuin parvekkeelta.





Siellä ammuttiin myös pupun ja possun muotoisia ilotulituksia, mutta en saanut niistä kunnolista kuvaa.



Siirryttiin takaisin sisälle kun tuli kylmä ja noh juominen jatkui. Käytiin kanssa ampumassa omia raketteja pihalla, jotka Yusuke oli kait saanut jostain ilmaiseksi. Sen mukaisia ne sitten olivatkin.














Puhuttiin Annin kanssa että ei jäätäisi yöksi, vaan lähdettäisi puolilta öin tai viimeistään kolmelta takaisin hostellille. Suunnitelmaksihan se vain jäi, koska seuraavana aamuna herättiin Hirokon ja Takeshin olohuoneen lattialta johon meille oli pedattu sängyt. Koottiin ittemme siinä suht nopeasti, kiitettiin ja lähdettiin. Annilla oli sovittu samaksi päiväksi tapaaminen Yusuken kanssa Yokohamassa, jonne se lähtikin sitten suoraan Takeshin ja Hirokon luolta.
Minulla ei ollut mitään suunnitelmia viimeiseksi päiväksi joten hengailin Watarun kanssa koko päivän. Käytiin syömässä pariin kertaan ja Harajukussa katselemassa jotain tanssikulkue juttua, jolla oli joku järkevä nimikin.




Anni vietti päivänsä Yokohomassa kierrellen parit taidenäyttelyt ja palasi takaisin hostellille vasta illalla. Ehdittiin jo vähän huolestua Watarun kanssa kun Anni ei vastannut viesteihin, mutta siltä oli vain loppunut akku kännykästä.



Vikana iltana ei sitten tehty enää mitään kummempaa, vaan vietettiin aikaa hostellin common roomissa. Seuraavana aamuna oli lähtö lentokentälle ensimmäisellä junalla ja lennot takaisin Suomeen.


Ei kommentteja: