torstai 11. elokuuta 2011

Days 5-6 - Tokyo - Imperial palace, jazz & Shinjuku

6.-7.8.2011


Imperial Palace 
Lauantaina mentiin sitten käymään Imperial Palacen East Gardenissa. En muista mitä oli alunperin suunnitelmissa, mutta tuonne joka tapauksessa päädyttiin. Eihän siellä ihan kauheasti mitään ollut, mut saatiin kyl päivä kulumaan yllättävän nopeasti. Oli siellä jotain bambuja ja rakennuksia, jotka oli tuhottu jossain sodassa ja sitten rakennettu uudestaan. Ei siellä päässyt kauheasti näkemään mitään ja toi puutarha tais olla ainoita osia mitkä on avoinna yleisölle. Selvittiin perillekkin taas yllättävän hyvin, vaikka ei meillä koskaan mitään karttaa ole silloin kun pitäisi tai jos on se on väärän kaupungin.



jäätelötauko
East Garden
Kivikellari, joka ei ollut tuhoutunut.
Kun oltiin kierretty East Garden ympäri ja kaikki oli suunnilleen nähty, päätettiin vielä piipahtaa viereisessä Hibiya-puistossa matkalla metrolle. Kuultiin siellä jotain random musiikkia ja lähdettiin selvittämään mistä se oikein tuli. Toisessa päässä puistoa selvisi että musiikki tuli jonkinlaisilta Nepali food -festivaaleilta. Kaikenlaiseen sitä törmääkin kierrellessä paikkoja. : D Ei kuitenkaan viivytty paikalla sen enempään, vaan lähdettiin etsimään jotain halpaa ruokapaikkaa Uenosta.

Löydettiin pieni ja halpa nuudelipaikka ja käytiin siellä syömässä. Ei ensin ihan älytty miten tilaus tehdään ja tuli vähän tyhmä olo kun ei huomattu oven vieressä ollutta automaattia johon maksettiin haluttu ruoka. Ton ruokailun jälkeen vannoin etten söisi mitään nuudeleita muistuttavaa vähään aikaan muttamutta..

Ruoka tuli 2 minuutissa!
Yusukelta tuli jossain välissä viesti, että pitäisi olla Asakusassa kahdeksan aikaan valmiina menemään jazz-paikkaan. Niinpä menimme suoraan Uenosta Asakusaan laittautumaan valmiiksi iltaa varten. (Käytiin kyl lenkilläkin siinä välissä!)

Anni oli sopinut Minnan ja sen kaverin kanssa että nähdään punaisella sillalla vähän ennen kahdeksaa, koska nekin oli tulossa mukaan. Yusuke tuli meitä vastaan ja vei meidät sinne baariin ja se olikin siinä ihan lähellä. Oli kiva yllätys kun mentiin baariin niin Hiroko oli lipunmyynnissä (taidettiin saada jonkinlainen kaveriale sisäänpääsystä). Oltiin siis edellisellä matkalla Annin kanssa Hirokon ja Takeshin luona yötä melkein viikko. Sisäänpääsyn hintaan kuului kaksi drinkkilippua ja käytettiinkin niistä heti ensimmäiset. Alkuilta kului sohvalla istuskellen, juoden ja jutellen, kunnes Minna kaverinsa kanssa lähti jatkamaan iltaa Shinjukuun.

Lallalla
lappu WC:n ikkunassa
pelottava joogamies
live art ja sammunut mies
Tilattiin parit juomat lisää ja Hiroko antoi omista drinkkilipuistaan meille yhdet. Juteltiin ihmisille, kuunneltiin esiintyjiä, tanssitiin vähän ja seurattiin kun joku teki "live arttia" aka muovasi savesta epämääräistä nallea. Takeshin ja Yusuken DJ-vuorojen jälkeen alkoi pikkuhiljaa väsyttää ja rentouduttiin (nukuttiin) jonkinaikaa sohvalla ja riippumatossa. Vähän kolmen jälkeen todettiin että olisi järkevämpää nukkua hostellilla kuin baarin sohvalla. Mentiin konbinin kautta hostellille syömään ja nukkumaan.
Seuraavana päivänä herättiinkin sitten vasta kahdelta iltapäivällä.. Liikelle ei päästy kuitenkaan vielä muutamaan tuntiin, koska ulkona satoi kaatamalla ja ukkosti. Sateen jo hieman hiljennettyä lähdettiin Shinjukuun vaihtamaan JR-passit ja varaamaan seuraavan päivän junalippuja. Aluksi ei meinattu löytää passien vaihtopistettä, mutta pienen kiertelyn jälkeen löydettiin oikea paikka 10 min ennen sulkemisaikaa.


Syötyämme lähdetiin suunnistamaan kohti Shinjuku Metropolitan Government Officea. Opasteet olivat onneksi selkeät ja löydettiin paikka helposti. Mentiin hissillä kerrokseen 45 ja katseltiin öistä Tokyota. Roppongin ns. vastaavasta paikasta, jossa käytiin viime vuonna, oli kyllä hienommat näkymät ja paikka oli muutenkin tyylikkäämpi (mutta se tosin maksoikin jonkin verran).



"Birdview of Tokyo"
Kun oltiin lähdössä takaisin Asakusaan, huomattiin että Hirokolta oli tullut viesti, jossa hän pyysi meitä tulemaan hostellimme baariin. Saatiin ilmoitettua että ollaan tulossa ennen kuin molemmilta loppui akku kännykästä. Kun päästiin yhdeksän aikoihin baariin, tunkaistiin meille heti käteen bingo-laput. Kesti vähän aikaa päästä kärryille, koska baari oli täynnä ihmisiä ja bingo oli jo kovassa vauhdissa. :D Anni voitti mahtavan hieromalaitteen ja minä pyöränlampun (tuli ihan tarpeeseen, koska edellinen hävisi mystisesti) ja Hiroko lahjoitti minulle myös voittamansa 100yenin viuhkan (Takeshilla oli huonompi onni eikä se voittanut mitään :( haha).

Juteltiin taas hauskojen tyyppien kanssa ja Hirokolta ei meinannut saada suunvuoroa kun se höpötti taukoamatta juotuaan jonkin verran.. Se oli jotain japanin ja englannin sekoitusta, jota oli välillä vaikea ymmärtää. Mutta ainakin meillä oli hauskaa. Takeshi ahdisteli taas Annia kysellen Yusukesta niinkuin aina humalassa. Hiroko myös opetti muille miten sanotaan kippis suomeksi, mikä aiheutti hilpeyttä: "piss? piss?! peace???". Lähdettiin jo puolen yön jälkeen nukkumaan, koska seuraavana aamuna oli check out ja kamat piti saada kerättyä kasaan.

-krista

Ei kommentteja: